Tuesday, September 28, 2010

Empat item kesayangan dan kisah mereka


NOMBOR SATU.


 nama dia Toshi.
nama penuh dia Toshiba Satellite L310.
sejenis makhluk yang buleh dilipat berwarna kelabu.
dalam kes hari ini, dia dan jadi separa hitam.
jangan tanya kenapa, 
sila salahkan kilang sabun lifebuoy kerana kegagalan efek pembersihan daki di tangan.
yucks.
sebelum aku jumpa ngan toshi,
aku ada HP. pih bagi. 
tapi lepas semut durjana masuk dalam HP, 
mobo dia pon rosak. 
disebabkan aku takmau bazir duit beli mobo yang harganya separuh harga laptop baru,
aku pon beli la toshi nih. 
eh bukan aku beli.
kekda ngan mbok beli. 
aku mana ada duit banyak.
aku tau aku ni manis
lepas pakai toshi ni, 
tetap semut durjana suka masuk dalam toshi.
ish ish ish.
tapi takpe. 
aku ada banyak cara untuk demolish semut durjana tersebut. 
awas kau semut. 
sila cari laptop lain yang lagi kurang manis dari aku punya kalau nak hidup lama.


NOMBOR DUA


ini nama dia Noki.
Nama penuh dia Nokia 1202.
harga dia murah je. 95 hingget.
dia bengong.
mesej buleh muat 85 je.
contacts toksah cakap.
cam sakai.
sikit nak mampus.
tapi yang bestnye dia ada torchlight.
enset mahal mane ada torchlight kan?
haha
nasib baik ada noki. 
buleh la aku telepon mbok ngan dedi,
buleh aku layan gosip liar ngan geng geng aku.
dan buleh aku tanye tanye kabar orang jauh kat sane.
hai awak, awak sihat takkk? xD


NOMBOR TIGA


ini pulak Lumi.
nama penuh dia Panasonic Lumix TZ7.
Lumi adalah aset yang mahal dan langsung tak memberi faedah kepada orang yang buta photography macam aku.
kakak aku ckp quality picture dia mantap gila.
takyah pakai yg kemera dslr pon
ultra wide angle, HD movie la segala mak nenek.
tapi aku tak pandai setting.
cam sial en?
tolong la sambadi ajar aku ISO, burst, exposure segala kejadah tu.
adeh.


NOMBOR EMPAT


yang ni Dodie. 
nama ikut surat beranak dia Deuter ACT Lite 45+10 SL.
mesti korang tanye ape kaitan name die en?
cara betul sebut brand ni adalah Doy-Ter. 
tapi dieja Deuter.
so aku gabung je la. 
senang keje aku.
ni barang terbaik aku ada yang aku pakai duit sendiri.
haha. duit sendiri la konon.
duit yayasan la sebenarnye.
daym kan? orang kasi duit untuk belajar,
aku gi beli beg ni. 
hahahhaha. sukati aku la duit aku.
daripada duk bazir duit beli baju mahal la. handbag la. 
segala macam alat2 mak datin tu.
baik aku beli mende2 yang kentang kan?
heheh.


kesimpulannye ape yg aku cube cerita kat sini ialah, aku sayang empat2 mugo nih. 
kalau lu orang pedajal barang2 nih. 
hidup lu memang tak lama la.
siap lu.
gua cari lu sampai lubang idung pacat.