Monday, June 28, 2010

kekasih baru gua. cinta mati w0o0o~





FAT 0015

Fundamental of Programming I


xD


Sunday, June 20, 2010

hari ini hari ayoh



Happy father's day ayoh.
aning sayang ayoh sebagaimana ayoh sayang orang
xD

Friday, June 18, 2010

ehemm..

hari ni dah bulan rejab.
kelip mata sikit dah bulan syaaban
pejam mata kejap dah bulan pose.
tonyoh mata sikit dah bulan raya.
raya?
TIDAKKKK.

aku benci raya.
jangan suruh aku cerita lagi. 
aku bagi lempang perasa tropicana twister kang.
sila refer post2 september 2009.

malam ni aku sangat free dan tak tahu nak buat apa
so aku ni sangatlah rajin nak berkongsi cerita raya yang lalu. heeee




ni adalah balang kuih raya. ape? korang tak tau balang kuih raya tu ape?
ya rabbi, anak sape la bengap sangat nih.
every year, kalau nak harapkan cik Saripah buat kuih raya sendiri,
lu tunggu kucing tumbuh bulu ketiak la maknenye. 
takkannye cik Saripah nak buat kuih sendiri. cik saripah suka beli jeeeee
tapikan tapikan, 
kalau nak suh cik Saripah masak roti jala,
haaaa. part tu beliau memang dewa. 
kalau kita ikat tangan dia kat pokok mangga, pastu kita lepaskan segerombolan kerengga,
still cik saripah boleh masak roti jala yang best hatta menggunakan kaki.
tapi sebelum kita berjaya buat mende tu, aku jamin kita kene lempang dulu ngan haji Abu Bakar.
tu pasal makanan.
ni aku nak cerita pasal orang pulak.



ni mat pih. dia abang aku.
tu laptop aku. tu tilam aku.
tu cadar aku. tu bantal aku.
balik semayang raya, ni je keje dia
online fesbuk semata2. bukan nak bermaaf-maafan.
eh lupa. bermaaf-maafan bukan tradisi kami. haha.
nak leleh-leleh air mata jauh sekali.
bermaaf-maafan hanyalah untuk duit raya.
betapa kejinye kami.
oleh sebab itu, haji Abu Bakar pon bagi duit raya yg ciput kepada kami
alasannye: "ayoh bagi sokmo doh kan pitih"
ayoh, dirimu memang terbaek!
=.="

ok ok. lepas makan roti jala heaven cik saripah tu,
kami pon angkat la sume bontot kami balik ke kampung kat besut.
ni cik Saripah. punyela letih masak sampai lentok macam Eddy Lentok.

kesian kak pah.




ni pulak wowang. bear. brudder bear.
kalau bab camwhore, beliau ada segulung PhD.
hari raya kali ni, beliau agak eksaited bila jumpa muka nik aziz kat tingkap jeep.
hebat tuuuu.
aku suka balik besut. buleh dengar orang dewasa berkompang pasal politik negara.
heeeeeeee......


this is kekda. this is THE kekda.
takmo ulas banyak2.
kekda sangat berkepala keji.
tapi kekda baik. dia suka buat brownies, muffin ngan cookie yg best (kononnya)
sebab nak cover cik Saripah yang tak buat kuih raya.
heheh. nanti kalau ada lebih masa raya nanti,
aku bawak gi utp.
kalau ada lebih laa. kalau.



sekarang meh cakap pasal haji Bakar pulak.
tempat kitorang beraya ni dia punya kampung.
sekarang ni tok dah takde. kalau tok ada dulu aku suka tengok tok makan sireh
tok baikk. tak kacau orang.
kekda kata aku nih jelmaan tok.
muka sama, kidal pon sama, taik lalat pon sama.
best ape. nanti ayoh sayang aku lebih. sebab muka aku sama ngan tok
ke guane ayoh?




ni ayam pok.
pok ialah panggilan kepada salah sorang uncle aku.
pok ada banyak ayam
tapi pok sayang nak sembelih.
ada satu hari Ayah Ngah angkut ayam pok.
pastu Ayah Ngah sembelih ayam tu buat gulai.
pastu Ayah Ngah bagi pok makan. pok makan dengan gembira
pastu pok tanya, ni pakai ayam sape? Ayah Ngah pon bagitau yang tu ialah ayam pok
agak-agak ape pok rasa masa tu?
hehe. macam crita bawang putih bawang merah dok?
crite ni aku tak tau kesahihannya. hanya pok yang tahu



jap jap.
mana gambar aku?