Wednesday, May 26, 2010

aku tak pernah jumpe pompuan pathetic macam nih. haish.


Pheww. 
Akhirnye datang jugak ong nak apdet blog nih. Sebelum ni langsung aku takde semangat nak update pasal life aku kat utp.  So far, hidup aku dah makin sengsara. haish.

ok ok. 
Lets start from beginning, aritu result spm aku down. I got B+ for the shit-hell-damn-haunted-brengsek  EST. darn. maybe aku kene tulah kot. sbb tak dengar cakap tcer Fadhilah. takpe takpe. Sape suh makan dalam kelas dia, sape suh tiru buku nota orang, sape suh sembang ngan sarah masa belajar, sape suh buat presentation sambil lewa, sape suh TAK BUAT LATIHAN ESSAY, sape suh ngumpat cikgu. Padan muka kau faridah. Kacau kacau. Subjek lain oke, 7a+ ngan 2a. Takla gempak sangat pon macam orang lain. Kepada tcer nani n kak sya, sori byk2. Buleh bagi A je kat tcer. Dok dang nk wi A+. Kalau saye siapkan nota dulu-dulu mesti saya dpt A+ okk tcer? hehehe. Before amik result tu siyesli aku tak rase papepon. Maybe konon dah confident la sangat boleh straight a's kan? Bajet dengan cakap pasal ancient egyptian dalam essay est tu boleh bawak A+ la eyy? mangkuk kau faridah. ko memang mangkuk.

kebodohan kedua.
haaa. korang yang bace blog nih, lepas ni jangan tanye banyak2 lagi pasal nih. aku tak suke. kenapa aku tak dapat JPA atau MARA? haaaa. sebenarnya aku tak tau pon ape tu JPA/MARA. aku tak tau sistem die camane, aku tak tau ape yg dia buat, aku tak tau ape yang die nak, dan yang paling bongok, aku tak tau pon bila application tu start dan bila tarikh tutup dia. bodo tak? aku nak salahkan sape? takkan nak salahkan kaunselor kot sebab tak inform? takkan nak salahkan kaksya kot sebab tak ajar? takkan nak salahkan bapak aku kot sebab tak tanye? takkan nak salahkan kakak aku kot sebab tak membebel awal-awal? salahkan diri sendiri je la bongok. Yang ko malu sangat nak tanye kawan-kawan ko pehaallllll. kan ko dah sengsara sekarangg. mane la tau kalau ko isi ko ade can nak buat geology kat US ke, Canada ke. ishhh. dah laaa. tanak cakap panjang. nanti aku sedih. 

kebengapan ketiga. 
isi scholarship PETRONAS. tak cukup power kot spek levis burung hantu aku nih. sampai mende yg penting pon tak nampak. yang ni aku nak 85% blame diri sendiri sebab bodo sangat tak letak result PAI yang hebat tu. 15% lagi aku nak blame ESU sebab interface borang dia bagi aku agak mengarut. no offense, sebab dari zaman apply utk trial lagi aku dah cukup tak puas ati ngan online application die. tak bagus! menyusahkan! dah lepas print borang baru aku sedar. pastu aku call la ESU, cakap ngan sorg officer pompuan nih. mintak tolong dia betulkan result aku. dia siap amik no ic la, no siri borang la, result yang betul la, tapi ntah betulkan ke tidak. aishh. kalau aku jadi dia, aku alter je borang tu. bukannye susah pon. lagipon bukannya main tipu, budak nih mmg layak utk apply. nak ape lagi? stakat salah seciput, orang lain pon buat mistake gak. tolerate je la ngan mende kecik nih. aduih. disebabkan tu, aku rase borang aku tu, depa tak process pon. melayang duit aku 20 inggit. hei hei aku nak habaq mai. kalau hangpa process borang aku, aku halalkan 20 inggit aku tuh. kalau hangpa tak pandang pon borang aku tuh, aku tak halal 20 inggit tu. hangpa tak kesian ke kat org cam aku nih. mak bapak pencen dah. doksoh la kerit duit org susoh acapkali ngat. dok berkat kampeni mu tuh kekgi. sebab ni gak kot, aku tak dapat ANY notification via phone, email, SMS etc. hei hei. system hang tu koman sangat ke? sampai no phone aku pon buleh tercicir. jangan tuduh aku tukar phone number la. aku tak pernah ade nombor lain sejak aku form 1 smpi skrg. tu laaa. kalau hangpa hire abg aku dulu kan bagus. takdela system korang ngarut camnih. okk ebeng okk?
dah letih aku pi cakap kat orang registrar, kat wakil esu yg mai utp, still takde perkembangan. ikut hangpa la ehh. kalu lagu nih cara hangpa. tunggu masa ja laaaa......
kekda, baik mu prepare nk cabut gi kampeni lain. muahahha


kemalangan keempat. 
aku isi gak SHELL. penat aku wat CV, fax ke umi, mintak cop, bapak aku poskan pulak. buat resume, sampaikan aku terlepas resume utk bagi kat tcer ruzi, isi borg dia kasi kemas, lengkap, tapi, I didn't get an offer to have interview even on the phone! damn it. interview face-to-face apetah lagi. jauh panggang dari api. aku rase cam tuuttt je. aku harap sangat 'cinta' dari shell. tapi aku bertepuk sebelah tangan rupenye. tapi efek dia tak la kronik sgt. sebab SHELL TAK MINTAK DUIT NAK PROSES BORANG. gane2 pon. tahniah la kat kawan-kawan aku yg dapat interview @ dapat terus scholarship tu. rezeki korang..


kesialan kelima.
last sekali. aku nak cakap kat dunia bahawa aku tak dapat scholar petronas. dah dah. malas aku nak hurai. nanti aku sedih. pesan aku kat sesapa yg dah secure scholar dia tu, bersyukur la korang. spend duit tu elok2. beringat sikit. dalam kita happy2 tu ade orang lain derita gak. ehh. macam lirik lagu raye je. aaahhhh. persetankan. aku rayu, korang tolong laa appreciate ape yang korang dah dapat. syukur pada Allah laa byk2. saat korg tengah best diulit duit scholar tuh, aku tengah berikhtiar dan berdoa pada ALLAH YANG MAHA AGUNG supaya dipermudahkan hidup aku di UTP nih. tak semestinya aku perlukan kemewahan, asalkan aku cukup makan 3 kali sehari dan cukup duit beli baju simple buat pegi kelas. kan Amirah kan? we're going to be successful together rite? nak joli joli? nanti laa. bukan masa untuk aku joli joli lagi sekarang. ini masa untuk FARIDAH HANIM ABU BAKAR bangkit dari kegagalan. ini masa untuk FARIDAH HANIM ABU BAKAR mencapai kejayaan. ini masa untuk FARIDAH HANIM ABU BAKAR reveal her true personality. ini masa untuk FARIDAH HANIM ABU BAKAR menebus kesilapan dulu. ini masa untuk FARIDAH HANIM ABU BAKAR mengukir kembali senyuman kebanggaan di wajah mbok and dedi yang sekian lama aku tak nampak. wahai dunia, THIS IS IT!