Saturday, September 26, 2009

akhirnya cuti raye pon nak abis. Yeahhh!!!!

baru hari ni gua buleh rasa nikmat raye
toksah tanye pasal ape.
gua tengah sendat perut nih.

di kesempatan ini,
gua nak ucapkan terima kasih kat sume kawan2 gua
yang telah menghiburkan lara hati gua selama ini
especially aing ngan najibah.
serta zaza dan uminya.
tengkiu sama lu geng!

jugak kepada beliau
yang sudi layan kisah pilu gua sepanjang raya nih.
namun still gua tak dapat beraya ngan beliau itu.
aiyoyo.

soalan-soalan dalam post lepas still gua forbid.
sape berani tanye, no kompromi, gua letup seluar die

Wednesday, September 23, 2009

ucapan raya paling syahdu untuk kawan-kawan kat SMKSS

SELAMAT HARI RAYA




bukak sekolah nanti,
sape nk ucap kat aku, silakan...
tapi,
kalo korang tanye kat aku:





faridah, raye gane?


faridah, banyak collection duit raye?


faridah, aritu gi raye umah sape?


faridah, bakpe dok mari umoh saye?
faridah, best ngat kitorang gi beraye ramai2.
rugi awok takdok.




lu korek lubang kubur lu sendiri la maknenye
gua dah standby senjata al-qaeda
kasi lanyak sama lu sume yg mulut busuk cam kambing tuh
nanti jgn ckp gua tak kasi warning

Tuesday, September 22, 2009

takdop keje lain. kedarah je laa


sedap la seposen kekda buat
walaupun rupe horrible gile
bley gak soothe gua punye temper
wuuuu~

Monday, September 21, 2009

aku ngan raye memang tak penah ngam

asal raye je
mmg boring gile
aku nak gak beraya sendiri
drive sendiri
hua hua
ni tak
nak gi mane2 kene orang hantar
pasal tu sampai sekarang aku tak independent
wuuuu~

so, di kesempatan ini
aku nak buat ucapan raye sikit:


kpd: sesape yg ajak aku pegi open house diorg tapi ak tak pegi

ucapan: sori ar wei. aku nak sangat pegi. tapi ak malu aa coz xde org nak teman. maybe org taknak teman ak sbb ak ni perosak majlis kut. wuuu

Wednesday, September 16, 2009

perkara mulia aku buat mase ramadhan yang lalu

zaman gua duk ostel dulu kala, duduk jauh ngan mok ayoh.
hari hari perut kene pakse makan makanan hostel hok sedap gile tahap vavi hor

satu pagi,
tebeng ke diri bangun sahur.
mata bengkak doksoh kire aaaa.
macam ikan flower horn.
pasrah je turun kitchen. sampai dinu.....

ade 4 5 manusia beratur.
mmg aa sikit orang. lewat doh. kul 5 lebih doh.
tunggu punye tunggu, takdok lauk doh rupenya.

mekza nge mekyah dapur nun. goreng ayam katenye.
pah tige pat minit, tubek la gundala 2 ekor tu.
bowok mangkuk ade ayam dlm 7 8 ketul.
owos~ lahabau ngguh. aku goreng ayam comey agi.
nok wat gane, amek je la.
kaut nasik dlm 2 senduk, rembat dada setoko.

kak ja, mek sya, tun tun pon terpakse buat2 redha.
kitorg pon parking la bontot atas kusi.
tetibe sya bunyi,

sya: mendape lok busuk ni!!! beci ngguh aku!!!

ambe wat wat dok bau. perut lapo nak makan.
biase aa tu tray nasi busuk.
ingat mekza mekyah tu mulia ngat ke nok basuh tray molek2?
pahtu tun tun lop bunyi,

tun tun: ehh sya. ye ahhh. bau mende nih. mcm bau sampah je

aku toleh aa kat tempat tong sampah tu.
takdop aa pulok supik sampah kemareng hok dok buang.
alapadangg...
aku pon kelipkelip je tgk tun tun.
tekpon ye sungguh. bau nyengat cam taik kuba.
taik kuba peram seminggu dok bau gini.
mu sume pernah bau taik kuba dok?

tun tun pon cubit ayam dlm tray. bau tu makin kuat.
ye wat rapat aa isi ayam tu kat lubang idung ye.
nok wi konfem ayam tu punye pasal ke dok.
dua kali kelip mate, pahtu muke ye lain doh.
jebek bibir macam jibek. omaigok!
bau ayam tu ke?

aku pon tgk ayam hok dlm tray aku tu.
terkesima dibuatnye. same busuk je nate tu.
aku dh sumbat pat lima kepal nasik ngan ayam tu dalam perut.
aiyoyo~

pahtu sek2 ni nde agi, berapi aaa.
bodo bedooh aa piye hok proceed makan nate tu.
pahtu pakat wat mecok blake.
lempor tray kuat2, sound ke gundala 2 ekor tu

mu goreng ayam ke mu goreng sampoh?


pahtu naik dorm, kuca air milo sambil2 tu wat bulatan
ngumpat aa nde agi..
pahtu setan mane ahu mari kat pale otok aku, mari idea murni:
-pasang time bomb-

dapat sokongan moral yang padu drpd kak ja & kak ayen,
bereh aa... yeahhh
diorg buleh rembat mercun bola pat lime ketul dari tokei.
bereh2

bla bla bla.
siang hari gi skoloh, maghrib buke pose, malam monteng terawih
berigat nge umi.wakaka
care ape aku.
pahtu ambe pon stat projek.
sambung sumbu ngan ubat nyamuk.
ready lighter dlm tgn
(bakpe aku ade lighter? hehe)

pahtu bergerak menuju lokasi : bilik mekza mekyah
gelap gelemak gitu kitorg wat projek macam ninja.
gantung objek tu kat kawat duri depan pintu bilik gundala tu.
pahtu nyale aa ubat nyamuk.
timebomb activate doh. wakaka
nde agi berapok aa lari naik dorm.
tunggu aa dlm setengah jam netup aa tuh.
mase tu kul 12 30 dh.
jeng jeng jeng......
















suke ngat wat jahat sampai tetido pah sahur pagi esok.
kesudahannye kitorg pon xtau bomb tu netup ke dok.
aiyoyo..







vocab:
tebeng - paksa diri
setoko - seketul
supik - plastik
kemareng - yesterday
kuba - kerbau
jebek - juih (bibir)
nate - binatang
mecok - memberontak
lempor - lempar
berigat - terkantoi
gelemak - gelita (gelap)
berapok - cepat-cepat

Tuesday, September 15, 2009

kambing




apesal arini gua diperlakukan macam kambing aaa?
gua manusia la mangkuk!