Saturday, August 22, 2009

mak bulan beranak lagi

juadah pertama : kuih keria
-spot the difference-

Tuesday, August 4, 2009

kenapa aku benci shopping kat negeri penyu ni?

kepada wanita hamil atau golongan penghidap sakit jantung kronik,
anda disarankan tidak membaca entry ini.
dikhuatiri anda akan terberanak depan PC
ataupun ini blog terakhir yang anda baca
sebelum terkena heart attack





sebab-sebab pasaraya kat sini wajar dibakar sewenang-wenangnya:

1- bakul kotor nak mampos.
ntah daki kekotoran dasawarsa berape ntah duk melekat kat bakul tu. agaknye bakteria e-coli pon happy wat istana kat situ. woi, tong sampah umah nenek gua lagi hygenic la.

2- staff bontot geleber.
lagi suke lepak atas kusi sambil picit2 tepon daripada tolong susun barang. paling lahabau duk gayut kat tepon macam beruk spastik. bila gua tanya barang kat mane, ko pegi tunjuk jari kat lubang idung orang lain pehal?

3- cashier tak belajar fizik.
tidakkah ko tau daya itu boleh mengubah bentuk sesuatu objek? abih tu? yang ko pegi campur roti gardenia dengan air twister botol besar tu pehal? tak reti nak asing mane satu barang lembut, mane satu barang sabun, mane satu barang berat? belom pernah kene lempang ngan kasut adidas baru mak gua gamaknye

4- lagi pasal cashier yang takde adab.
biasenye cashier pompuan la cam sial sket. bagi duit baki bukannye hulur kat gua. ni pegi letak atas meja, pastu expect gua kutip lak duit tu. bodo. batal ke air semayang ko kalo ko hulur duit tu elok2 aa?

5- sekali lagi pasal cashier yang bisu.
agaknye dalam mulut ko tu ade berlian 40 karat kot. ke ko ni bengap sangat sampai tak kenal ayat TERIMA KASIH? gua suggest ko masuk tadika semula la. belajar ngeja T-E-R-I-M-A K-A-S-I-H. gua tak lapar la sangat timekasih ko tuh. tapi kalo customer puas ati ngan hospitality ko, anytime die buleh angkut rombongan cik kiah dia datang shopping kat kedai ko aaa

6- jual barang yang ko sendiri tak tau ape material
gua kesian ngan abg2 & kakak2 tu. niat ikhlas nak keje cari duit. tapi at least bukak la mate ko besar besar. korek la lobang idong ko luas luas. gua rase kulit babi pon ko tak kenal kan? adoi. tolong aaa. camane kalo customer yang tak tau pape, die tengok kasut tu cantik gile, plus arge pulak murah, pastu dia beli, pastu dengan hepinya pakai kasut kulit babi tu gi jalan jalan. pastu bawak gi semayang terawih kat masjid pulak. tak rase cam menghina ke tu?





gua tamau aa ade kes juvana kan. sebab gua ni underage agi, baik gua flame dalam blog je.







p/s: gua takleh nak tunjuk bukti skarang. lumix gua dah terbang ngan kakak gua gi oversea. lenkali gua bubuh gambar

Sunday, August 2, 2009

berita baik untuk drakula



wahai drakula
sepatutnye awok kene mari sekolah saye la takdi
buleh makan free
blood bank mari jalan jalan cari mangse
rugi aa awok takdok
dakpe dakpe
kekgi kalu awok terjumpe bas darah tu

awok pilih pilih aa darah piye hok awok suke




carel zaza




adrenaline ang bergelora


dang agi wat jari damai


semek ni melolong tengok jarum


pikachu mari sekoloh nk derma darah jugak

apham lepas kene inject ngan jarum paling besor


steady je budok fahmi nih

tu laa. sape suruh klentong tarikh besdey. padan muke.

buleh sijil sekeping


ternyata figura ganas seeroh selama ini hanya ilusi optik semata mata


luar maintain. dalam debor macam kuda



pegawai ni kelihatan sangat teruja menyedut darah kan?

selepas percubaan check blood pressure sebanyak 5 kali, kejayaan milik fateha akhirnya

oh hadie. sedarlah kamu akan aircond percuma yang kamu hidangkan kepada kami semua

mentang2 siap dah derma, zaza wat rajin teman adia

spesel untukmu drakula. xleh isap yang real, isap gambor jadi laaa







mane gambar aku?

Saturday, August 1, 2009

Saya Sayang Dia

saya sayang dia
bukan sebab die hensem



saya sayang dia
bukan sebab dia banyak duit



saya sayang dia
bukan sebab ramai orang minat dia



saya sayang dia
bukan sebab dia kelakar



saya sayang dia
bukan sebab dia pandai



saya sayang dia
bukan sebab dia selalu ambik berat pasal saya



saya sayang dia
bukan sebab dia selalu belanja saya



saya sayang dia
bukan sebab dia selalu temankan saya



saya sayang dia
bukan sebab dia selalu bagi semangat kat saya



saya sayang dia
bukan sebab dia selalu buat saya ketawa



saya terlalu sayang dia




















sebab dia ayah saya
happy birthday AH PA!