Monday, December 24, 2007

air terjun

weee~~~
lame x apdet belok ni...
keh keh...haaa.....arini penglipurlara nak bercerita pasal duit m
engalir yg macam air terjun...heheh.....

ok ok....
aku tau sume org tgh bedebar pasal result na
k kuar kan?
aku pon cenggitu....tp aku ade care yg cu
kup jahat utk ilangkan debaran tuh....
yeayy!!
!
hobi aku : SHOPPING
!!!

kalo x silap aku, baru 3 minggu lepas aku ronda kl ngan kakak aku....wakaka....kuar umah kul 10 pagi, balik kul 11 malam....hajatnye nak gi tgk wayang, pastu kak
ak aku ajk la pegi


PAVILION!!! wakaka....pusat mengabiskan duit paling best stakat nih....nak jalan pon suke2 ati je....xramai org lagi....kat sini aku gi layan wayang....tgk citer enchanted...kah kah.....x mumaiyiz langsung tgk criter budak2....wee....lawak tol....lagu paling ngarut...that's how you know...macam mane bley ade kete kuda kat tgh2 park....macam2 aku beli....dompet dah makin menipis....


dah tour satu mall tu,
kitorg pon menapak la pegi lot 10.....

jalan sikit2 dalam 1 flo
or je ....
x pusing satu mall tuh..
..


haaa..... pastu kitorg tawaf ni pulak....sungei wang plaza....
cari baju..
..aku dapat selai dress warne turqoise....kakak aku borong 5 helai baju kat sini....melampau tol....sume kedai baju kitorg masuk....pastu masuk la butik colours nih...aku terberkenan ngan baju nih....lawa....aku pon tunjuk kat kakak aku...pastu die main psycho, die kate xpayah, baju ni short sleeve, kolar kat dada tu lebar....aku pon nak ke x nak, nak ke xnak...last last aku letak balik....pastu kuar dari kedai tuh....huu.....sedeynye....balik umah abg aku, terus muncung sedepa....ayah aku pon tny, bakpe nih...aku pon jwb la...waaaa~~~kekda x bagi beli baju....aku pon kecik ati ngan kakak aku.... balik umah aku xckp pon ngan die...kecik ati punye pasal....


haha....bagi memendekkan muncung aku tuh, esoknye ayh aku bwk pegi sini sebelum bertolak balik ke jb....jusco wangsa maju...weee~~ rindu aku kat alpha angle nih... dah dkt setaun x pegi...kat sini aku balun buku sudoku tebal lebih kurang 680 page from mph...wakaka...pecah bijik mata main sudoku bnyk cenggitu....heheh....lps dpt buku sudoku ngan sedikit novel english, mulut aku pon kian memendek...haha...

beberapa ari lepas tuh, aku pon ajak mak aku gi pc fair kat persada...mak oiii.....sejam setengah perjalanan nak sampai ke persada....menyelit sane, cilok sini, cam pelesit mak aku bawak kete...kah kah.... last2 kat situ xde parking? ape? waaaa......nak nangis aku...last2 jumpe gak parking kat plaza kotaraya....(thanks a lot to kete singaporean...sbb blah mase kitorg tgh pening cari parking) wakaka....
mostly barang yg aku beli sume yg aku nak gune mase taun depan....
ok lah tu....tp, yg x bestnye, mak aku x bawak pegi persada!!!!warghhh....tensennye....melepas aku nak cari webcam baru.....

halal laaa.....pastu, disebabkan kat plaza kotaraya tu aku x jumpe kasut skolah yg best, mak aku pon bawak pegi angsana...lepas solat maghrib kat angsana tuh, aku pon jenguk kat kedai kasut sebelah euro moda...last2 jmpe gak kasut yg agak best....ces...berangan nak dpt yg clarks, mimpi je... disebabkan aku dah malas nak pusing2, aku pon angkat je la kasut ni...harge murah tp pattern lawa...40 inggit je...haha....kalo pi angsana nih, 1 kedai xleh miss, mee rebus hj wahid tepian tebrau....mak aih...marvelous! nyum nyum...

pastu, baru siang tadi, aku gi tebrau city....mak aih....letih2...pusing2, sempat sambar tshirt banduan sehelai...wakaka...makan kat the ciken rice shop...penuh perut aku...se'eh bedo'oh.....wakakaka....dah la parking punye la jauh....
maunye 500m kete ngan entrance....siot tol.....sabor2....dugaan....on de wei nak masuk taman impian jaya nih, mak aku lak wat jahat.....selekoh 90 darjah die pegi bawak 100....sikit agi nak drift...giler melampau....mok wei....

pastu, mase raya aji aritu, kakak aku balik....die pon kate..." amek plastik barang dlm beg org jap" ...pastu aku pon bukak la....wauu~~aku nampak plastik bag kedai colours la...ati aku dah berbunga2....kakak aku senyum je...aku bukak, waaa~~~ baju yg aku nak...senyum smpi telinga aku pastu....hehehe...bertubi2 pipi die aku kiss....terharu...rase cam iklan credit card rhbbank je.....
wakaka...

kah kah...ape yg dapat disimpulkan dlm blog nih, hmm....takut aku nak tulis...total spent aku sorang within 3 weeks ni
approximately telah mencapai ringgit malaysia tujuh ratus sahaja (seribu pon buleh jd)....waaaa!!!! terkejut aku....ape yg aku dah beli? bnyk yang ngarut je....(aku xnak sebut kat sini) hahaha....kawan2, jgn contohi aku yg boros nih...merana boyfriend/girlpren korg....mak bapak korg apatah lagi....wakaka....akhirnye, skrg nih aku pon dah xbimbang pasal result dah....dah tenang jiwa aku lps balik shopping...wakakaka.....aishh....

3 days counting....

Monday, December 17, 2007

kisah kekosongan

heheh...ye...hari ini aku merasai kekosongan yang amat sangat....
duduk sorg2 je dalam umah... mbok pegi keje, dedi gi kl, haishh....maghrib karang baru mbok balik.... breakfast sorg2, lunch sorg2, haish....buhsan....tv pon xde cerite yg best....aishhh ...

11 ari lagi...
susah2...sangat susah...11 hari lagi penentu hidup aku, pengajian aku, mase depan aku, kerjaya aku, keluarga aku, segalanya....
aku dah bertekad...

andai A saje sume, SMKSS akan tetap berseri dgn kehadiran aku, peraturan asrama akan tetap dilanggar....plaza padang negara akan tetap ku kunjungi malam2 buta... dobi akan tetap ku hantar setiap hari...surau dan mengaji akan kuponteng....kapten akan ku lawan... warden akan ku main2kan....study hour akan ku tidur (alasan kunun2 demam)....PE akan kuhabiskan utk skodeng senior2 kacak main rugby, takraw, bola... toilet perempuan akan aku lepak di dalammye...koop akan tetap menerima duit RM2.40 ku hari2...dan yg pasti air tin blekkaren aloe dan due bijik muffin coklat akan berkurangan dari stoknye....

ex-3Best akan dikacau oleh aku... yaya akan sentiasa bengang ngan aku, nadiah akan mengamuk, ain akan ketawa terbahak2, nurul ain akan kencang mulutnye berbicara, amirah akan join aku kacau org, adia kasihan melihat kawan2nya, geleng kepala je laaa...... 31 meja dalam kelas akan rancak bergendang mase P&P sir ramzu, ombak akan bergulung bile salah sorg dari kami tetiba mengutarakan idea2 bernas... bo0o0o0 menjadi music dlm kelas... WAAArghhhh!!! tempikan biase dari siti akilah...mmg gamat...

B utk Bestari, B utk Brilliant, B utk Bright student, B utk the BEST...

tapi, B juga utk Bising, B utk Bergendang, B utk budak gile, B utk bongok...

kah kah kah....

mmg betul ayat dlm lagu sekolah aku, Tradisi Kekal Abadi...
sejak beberapa tahun dahulu, saka yg diwarisi kelas ni, mmg sgt menyeramkan...
daripada semua ahli 3B, pasti akan ada seorg yg xdapat 8A....

aku xmahu jadi macam tu....tidak! jangan! tak mahu! no! never! tak nak! enggak! nehi he!
la! aishh....aku xnak miss naik honda accord WNG 5576 milik cg geo kitorg, Tuan Haji Wan Mohamad Wan Nik....keh keh...we're gonna miss him so so soo0o0 much...huu...

tu sume andai slip aku tertulis BM - A, BI - A, MM - A, SN - A, PAI - A, KHB-PK - A, SJ - A, GEO - A.....

tapi kalo bukan.... kepada jb akan aku kembali....
tinggalkan segala2nya, kawan2, asrama, plaza, toilet, puan azizah (dearest principal), sume laaa.... pergi mulakan hidup baru, bangun daripada kegagalan, belajar betul2, pegi tusyen, baca buku bnyk2, lupakan sume laki2 kacak kat sekolah, berusaha utk spm, amek subjek geo, register 15 subjek...n make sure, result taun 2010, faridah hanim abu bakar - 15A1...insyaallah...

so hard to tell u all sulaimanians, esp bestarians, terutama yaya, alia, ang, peeqoy, syare, miroy, ainmo, nadiah, adia, ain... andai korg terbaca blog ni, org mintak ampun... org xleh bagitau...xcukup kemampuan nak melangkah pergi dari bumi trg...x cukup kudrat nak lepaskan kebisingan kelas kita, xcukup berani utk cari kwn2 yg hapPENING mcm korg, tp, yerla... life goes on...gath still boleh dibuat kat pizza hut giant, mcd stesen bas, kfc batu buruk, secret recipe ladang, ming star hotel tanjung, kah kah....

ya, hidup ini mmg susah...jalan bnyk yg bersimpang sayur, buatlah pilihan yg betul...
as for me, this is my choice...
8a's and i'll stay at trg,
if there's 1 damn B, just say gudbye....





hanya 1 org nak bg tau......
korg sahabat terbaik org dunia akhirat....
terima kasih....

Saturday, December 15, 2007

kala penglipurlara mula bertinta

dgn lafaz suci murni,
bismilahirrahmanirrahim....
post pertama hamba seumur hidup....
wakaka....

daku harap agar blog ini bisa menjadi medium luahan segala macam ilham yg terdetik dalam minda kurniaan Yang Maha Esa ini....
biar dunia mengerti, betapa diri ini kerdil....
biar semua tahu, betapa hidupku terpencil...

wakaka...
daku xsejiwang tuh....
ades...
ok ok...

di kesempatan ini...
daku bingkiskan segunung penghargaan....
sejuta kata keramat...
TERIMA KASIH
kepada insan yg memberi galongan dan dorokan kepada daku utk bertinta di ruangan blog ini...

paih beniteh, ina da nenek, akeem, mokjan garu hanta, afif maleficent, miera edoora endera, hairil chong, anaz bermimpi, jue di apartmentnya, syazwaniazmeeku, ayeez zeeya, fisa faraulah, aqil busuk, prof nitro, ...dan sape2 lg yg telah ku ziarah blog mereka tanpa sebarang buah tangan....
keh keh keh...aku tgk blog korg, aku pon rase nak buat jgk....make lahirlah Hikayat Kak John ini...

wee....
dah dah....
mataku dah naik biru...
jam kat bawah ni penipu je lebih
0329 mase aku tulis ni...
ok ok....
timekasih sume....


salam muhibah dariku di perantauan