Tuesday, November 25, 2014

Past and Present

So I guess potential employer or even clients of the employer are using these kind of social media to get to know people better yeah?

Interesting, very interesting. Yet intimidating.

Yea, other people might simply delete those ridiculous things they have been posting all this time.
But as for me, I leave it there untouched.
It prove that I was stupid once, and stupid I shall not be anymore.

Thanks for judging me the way I am now, not the way I was.
It's the past that makes us a better person today.

P/S: The world is unforgiving. But there is always a second chance. Use it well.

Wednesday, October 5, 2011

pencarian kawan lama

kawan lama #1

Seri Adriani. jiran aku masa darjah 3 kat kempas.
sekarang kalau tak silap duduk parit yani.
dah lama sangat tak jumpa sejak tahun 2001.


kawan lama #2

Afiqah Raaee. kawan kat sk bbu2
tusyen skali kat cg. saguntala
terpisah bila habis darjah 3.
ayah kena pindah, sempat babai dia ikut phone je.


kawan lama #3

ashman, luqman, hilmi, hafiz
kawan2 masa darjah 3 gak.
geng2 laki yg dulu2 selalu lepak sama
suka kawan ngan abang aku masa sekolah agama
supaya boleh ejek aku balik. haakkk ptuihhh
tak gune punye korang


kawan lama #4

ezzati
kenal kat nadwah perlis
sekolah teknik DUHMS
walaupun kenal beberapa hari je, tapi ngam macam kawan sejak dari lahir
nombo ko dah ilang la ezzaaaaaa.


kalau korang baca ni,
please please pretty please find me at facebook (faridah ashburn)
takpun komen la kat post ini
aku nak tau sangat korang kat mana sekarangggg
walaupun korang mungkin tak ingat aku langsung


:')

Wednesday, September 7, 2011

hehehehe


i'm up to something,
just wait n seeeeeee



Saturday, September 3, 2011

nak dan taknak



saya taknak jadi anak yang menarik ayah saya masuk neraka

saya taknak jadi adik yang menarik abang saya masuk neraka

saya taknak jadi isteri yang menarik suami saya masuk neraka

saya nak jadi wanita solehah

sapotlah saya.

:')

Friday, August 26, 2011

syukur itu

bila kau mengidam nak makan masakan mak kau,
kau cuba sedaya upaya nak balik.
dan bila kau berjaya balik dan berjaya makan apa kau nak,
kau terfikir pasal
pada ketika yang sama,
pada penjuru dunia yang berbeza,
ramai lagi insan mati kebuluran
setitik air pun susah nak cari.
baby yang baru lahir yang kelaparan
susu badan ibu pun takde.
ape kau rasa?







bersyukurlah dengan apa yang ada.